Fasanjakt, 20 januari 2019

Stort tack till Maya, Wille, Semla, Pimm’s, Ozzy och Tindra, ni jobbade hårt i snår och lera för att få fart på fasaner och harar. För några av er var harar en ny upplevelse, dessutom springer dom fortare än man tror.

Förutom harar såg vi rådjur, räv och massor av kanadagäss och svanar. Solen värmde ganska skönt och gjorde dagen till en härlig upplevelse, grillad korv är inte dumt.

Tack också alla hussar och mattar, hoppas ni fick en insikt i hur spanieljakt kan tänkas gå till även om vi bara är noviser alla.

Sista riskullen visar ju på hur svårt det kan vara när det inte är någon vind och fasanerna trycker hårt samt lurar hundarna med att löpa hit och dit i snåren. Efter 10-15 minuter hade 5 hundar fått 5-6 fasaner att ta till vingarna på dom 2 små kullarna på 100 respektive 200 kvadratmeter. Men troligen fanns det fasaner kvar. Riktigt roligt att se, så skall spanieljakt gå till. Att vi inte lyckades skjuta några fasaner men väl 2 harar tror jag ingen bryr sig om. Som någon riktigt påpekade, mycket roligare att vara spaniel än retriever, för då finns det alltid något att nosa reda på.

Stort tack till jägarna, Nisse o Co, som gjorde det hela mycket spännande.

Nu låter vi fasaner och annat vilt vila till hösten då vi återkommer om intresse finns.

Vår ambition är att vi ska försöka ordna någon eller några informativa träffar för att träna respektive prata spanieljakt. Vi siktar även på att ha med en jakt o apporteringsruta på aktivitetsdagen i höst. Men till detta återkommer vi.

Skitjakt på er

Kjell, Nisse och Co