Viltspår DM 2017

DM I VILTSPÅR 2017

Då var Västra Avdelningens årliga distriktsmästerskap i viltspår avklarat och det blev en fantastisk dag med många duktiga ekipage och glada cockrar. Totalt startade 12 ekipage.

Även i år hölls det hos det erfarna domarparet Inger och Roger Skoglund i Väne-Ryr och till sin hjälp hade de även domaren Jan-Inge Johansson.

I vanlig ordning samlades gänget på Bojetorpet i Väne-Ryr för att gå igenom dagen och lotta turordningen för våra spår. Dagen började med regn och blött i markerna men ju längre dagen gick blev vädret bättre och solen tittade fram. Alla trodde det skulle bli lätt för hundarna då vädret för spårning var gynnsamt men det blev en utmaning för alla ekipage och spåren var svåra och konkurrensen stor. 

Efter att alla var tillbaka och klara samlades domarna för bedömningsskrivning och överläggning. Vi andra fick då tillfälle att prata, umgås och inte minst en välbehövlig fika. Domarparet (Inger, Roger och Jan-Inge) redogjorde därefter hur spåren hade gått. Den generella bedömningen för dagen var att det var svåra spår och mycket viltstörningar i skogen av både älg, räv och annat som gjorde det extra utmanande för både hundar och förare. Alla tilldelades fina vitsord för sina prestationer och det hölls en sedvanlig prisutdelning med välförtjänta rosetter och inte minst fina priser från Royal Canin som sponsrat vårt arrangemang även detta år. Domarna delade ut tre HP denna dag!

Årets vinnare blev Supports Just Me “Inez” som därmed blev bästa spårhund i Västras Distriktsmästerskap i Viltspår 2017. STORT GRATTIS till Malin Tilerstrand och Inez för er fina prestation!

Grattis till alla ekipage och stort tack alla som var med och bidrog till en trevlig dag!

//Jenny Hjelström, viltspåransvarig Västra Avdelningen

RESULTAT

1:a Support Just Me, som tilldelas 1 ökl och HP. Äg: Malin Tilerstrand

2:a Gilljams Gold Nugget, som tilldelas 1 ökl och HP. Äg: Eva Gilljam

3:a Guldkulans Shine A Light, som tilldelas 1 ökl och HP. Äg: Agneta Sundquist Olofsson och Stig Olofsson

4:a Guldkulans Pigge Piggelin, 1 ökl. Äg: Jenny Hjelström

5:a Guldkulans Super Pang, 1 ökl. Äg: Agneta Sundquist Olofsson och Stig Olofsson

6:a Bizzhaie Singapore Sling, 1 ökl. Äg: Eva Gilljam

7:a Solid Harmonys Roman Style, 2 ökl. Äg: Lars-Erik Ejedebäck

8:a Ricemountain’s Sprite, 2 ökl. Äg: Kerstin Johansson

9:a Guldkulans Blue Lavender, 2 ökl. Äg: Christine Tinder

10:e Jazz Up’s Tribute To Sparkling Star, 3 ökl. Äg: Anna Brissman

11:e Lovis, 3 ökl. Äg: Malin och Gustav Tilerstrand

12:e Taxi Taxi’s Merope Äg: Mikael Fröling

(Foto Jenny Hjelström)