Aktivitetsdag 2017

Lördagen den 16 september var det åter dags för vår populära aktivitetsdag som även detta år hölls på Ale Brukshundklubb i Nödinge. 

Dagen gav möjlighet att prova olika aktiviteter för våra medlemmar och deras cockrar, mingla bland hundvänner, shopping och god fika.

Tack till alla våra medlemmar som kom för att ha roligt tillsammans med sina fina hundar. Ett extra stort tack till våra funktionärer som återigen ställde upp ideellt denna dag och delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter på de olika aktiviteterna. Tack Definity.se som gav alla möjligheten att shoppa fina halsband och annat smått och gått till våra hundar.

Sara Karlsson visade agility med sin hund Nemo och berättade om sporten och hur den går till. Därefter gavs möjlighet till att prova på och det var riktigt kul att se alla glada cockrar som hoppade så glatt.

Lars-Erik Ejdebäck berättade om hur den populära sporten Nosework går till med olika moment. Det var många nyfikna ägare och hundar som ville prova på denna gren.

Marie Helenius visade hur man tränar jakt med sin spaniel och gav många matnyttiga tips hur man kan tränar apportering. Deltagarna fick prova med både dummies, bollar och annat roligt som hundarna gillar. Med blandat resultat ville de släppa sina “byten”.

Malin Johansson förevisade och berättade lite kort om pälsvård och hur du trimmar din cocker spaniel.

Dagen avslutades med “Barn-med-Hund” som dömdes av Agneta Sundquist Olofsson. Vinnarna i respektive klass var Tova Karlsson och Saga Karlsson.

Tack också till Ale BK och Pia Lilliesköld för att vi återigen fick möjlighet ha vår aktivitetsdag på er klubb.