Fasanjakt

Vi gör ett nytt försök att få ihop en dag där du har möjlighet att testa praktisk jakt med din cocker.

Avdelning, i samarbete med Kjell Dalesjö, kommer att försöka ordna ett antal jakttillfällen där vi jagar hare, räv, fasan o rådjur. Vi jagar på ca 400 ha mestadels åker o äng med insprängda skogsridåer. Till och från kommer vi också att jaga på ca 80 ha.

Söndagen den 25 november har vi bestämt att köra en jakt med inriktning på fasan vilket också någon efterfrågade.

Upplägget blir ungefär så här:

Att vi med ca 5 st erfarna jägare (alla vet hur man jagar med hund) kör ett växelspel där någon/några hundar jobbar i ca 30 min i främre linjen, vilar ca 30 minuter i bakre linjen och så rullar vi på framåt i terrängen.

Beroende på erfarenhet, lydnad, terräng etc kan vi köra på 1 hund, 1 jägare eller 1 hund, 2 jägare eller 2 hundar, 2 jägare, fler ekipage på bredden etc beroende på dess variabler. Vi byter hund, förare och jägare efter max 30 minuter eller tidigare om vi ser att hunden blir trött.

Säkerheten för hund och förare går före allt annat!

Förkunskaper: Egentligen inga mer än fritt följ, komma på inkallning o inte skotträdd. Det är bra om du har tittat på hur en cocker förväntas jaga, finns massor av både träning o jakt på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=5RPTOT6W5ck

Krav: Medlemskap i Cockerklubben.

Avgift: För att stödja avdelningen tar vi ut ett litet bidrag på 100 kr. Betalning sker till avdelningens Plusgiro konto 25 79 30-8 i samband med anmälan. Anmälan är bindande. Ange för och efternamn samt “jakt” i vid betalning.

Plats: 1 mil öster Falkenberg, exakt plats meddelas vid anmälan

Datum: Söndag 25 november

Tid: 08.00

Fler tillfällen efterhand och beroende på vilttillgång. Möjlighet att ta med ”egen” jägare finns.

Anmälan: Skicka ett mail till kjell.dalesjo@gmail.com 

Välkommen

Kjell & Tindra